ZEG MAAR DAT JE VAN VOS BENT.

Zeg maar dat je van Vos bent, dat was wat mijn vader en zijn broers en zussen te horen kregen van hun vader Jan Willem Vos als ze ergens naar toe moesten en er tegen op zagen.

Vele verhalen hebben we gehoord overJan Willem en zijn gezin waarvan mijn vader Berend Vosals jongste nog in leven is [93].Wetend dat Arie de Haan met een stamboom was begonnen,ging ik op internet zoeken, maarkon niets vinden. Wel vond ik Hendrikje Vos echtgenoot van Jan Drenth op de geneologie pagina van de voormalige gemeente Smilde.

Dat de naam Vos aan beide kanten voor kwam wist ik maar zouden de Vossen in het verleden familiebanden hebben???.

Nee dus.

Jan Willem Vos komt uit Zwollerkerspel Overijsselen van oorsprong zelfs uit Empe. Hendrikje Vos haar voorouders komen uit Donkerbroek Friesland.

Haar echtgenoot Jan Drenth is geboren in Norg maar zijn voorouders komen uit Smilde. Jan Willems echtgenote komt uit Hattem.

Met gegevens van bovengenoemde pagina begon ik mijn eigen zoektocht naar de ontbrekende familieleden en daar ben ik nog lang niet klaar mee.

Daarna wil ik ook de familie van mijn vader toevoegen en ook die van mijn echtgenoot Johannes Cornelis Zeën.

Dus nog wel even te gaan. Indien u ontbrekende of nieuwe gegevens heeft zou ik dat graag van u horen.

Mijn computer kennis is nog niet zo groot zodat ikvooral in hetbegin nog al eens een beroep moest doen op Bas Saskia en Annemieke. Bedankt kids.

Ook wil ik Jasper Lopers bedanken voor de pagina van de voormalige gemeente Smilde van waar uit ik met deze stamboom gestart ben.

Veel lees en kijk plezier. Irma Zeën Vos.

2006

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *