Elisabeth Varwing

Derk Vos en Elisabeth Varwing

Vanaf dat ik met de stamboom begon zat het mij dwars dat ik bij Elisabeth Varwing niet meer kon vinden dan dat ze uit Hardenberg kwam en haar moeder Catharina Varwing was.

Op oproepen werd niet gereageerd. Uiteindelijk mailde ik met de Historischekamer Hardenberg en die wist DE NEDERLANDSE FAMILIESTAMBOOM 1795-2000 van de heer Dries Verwig te achterhalen. Daarin staan ook Elisabeth en Catharina.

Zestammen af van Franz Farwich uit Duitsland. De naam wordt vaak verkeerd geschreven en zo ontstaat in de geboorteacte van Elisabeth de naam Varwing. Ook opa Franz die de aangifte doet enCatharina heten dan Varwing. In andere aktes heten ze Farwich en Farwig.

Ook de twee kinderen van Eliabeth krijgen de naam Farwig. Zij worden later door Derk Vos bij het huwelijk met Elisabeth gewettigd. Bij het overlijden van Elisabeth in 1940 verdwijnt de naam dan ook weer.

Dries bedankt voor je informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *